Rybízový chlebíček

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
753 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
42 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
4 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Formu na chlebíček vytřeme 20 g másla, těsto budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.
  • 2
    Očištěný černý rybíz opláchneme a necháme okapat. Zbylé máslo necháme rozpustit. Mátu opláchneme, osušíme a nasekáme nadrobno.
  • 3
    Šlehačem ušleháme do pěny zchladlé máslo, cukr, sůl a koření. Postupně přidáváme vejce a mleté mandle. Směs šleháme, dokud se nerozpustí cukr.
  • 4
    V míse smícháme mouku s kypřicím práškem, vmícháme do tekuté směsi spolu s pomerančovou šťávou do hladkého těsta. Na závěr lehce vmícháme rybíz a mátu. Nesmíme rybíz rozmačkat!
  • 5
    Těsto vlijeme do vymazané formy a v předehřáté troubě pečeme zhruba hodinu. Zda je chlebíček upečený, zjistíme vpíchnutím špejle. Nelepí-li se, je těsto upečené.
  • 6
    Upečený chlebíček vyndáme z trouby, necháme asi 5 minut chladnout, vyklopíme z formy a necháme na mřížce zcela vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.