Rybízový chlebíček
80 min.
Ingredience
- 140gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr třtinový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaSkořice mletá
- 1špetkaMuškátový květ
- 2kusyVejce slepičí
- 75gramůMandle
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 3lžícePomerančová šťáva
- 150gramůRybíz černý
- 1lžíceMáta
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
753 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
42 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
4 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Formu na chlebíček vytřeme 20 g másla, těsto budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.
- 2Očištěný černý rybíz opláchneme a necháme okapat. Zbylé máslo necháme rozpustit. Mátu opláchneme, osušíme a nasekáme nadrobno.
- 3Šlehačem ušleháme do pěny zchladlé máslo, cukr, sůl a koření. Postupně přidáváme vejce a mleté mandle. Směs šleháme, dokud se nerozpustí cukr.
- 4V míse smícháme mouku s kypřicím práškem, vmícháme do tekuté směsi spolu s pomerančovou šťávou do hladkého těsta. Na závěr lehce vmícháme rybíz a mátu. Nesmíme rybíz rozmačkat!
- 5Těsto vlijeme do vymazané formy a v předehřáté troubě pečeme zhruba hodinu. Zda je chlebíček upečený, zjistíme vpíchnutím špejle. Nelepí-li se, je těsto upečené.
- 6Upečený chlebíček vyndáme z trouby, necháme asi 5 minut chladnout, vyklopíme z formy a necháme na mřížce zcela vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.