Rybízový pudink

150 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
786 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
41 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
3 g
Cukr
44 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vychlazený tuk rozkrájíme na menší kousky, smícháme s chlebem nakrájeným na drobné kousky.
  • 2
    Zalijeme mlékem a vypracujeme vláčné těsto.
  • 3
    Do těsta přimícháme omytý osušený rybíz, nastrouhaný zázvor a 100 g cukru.
  • 4
    Těsto nalijeme do vymazané formy, zakryjeme alobalem a pečeme ve vodní 120 minut při 200°C.
  • 5
    Po upečení necháme zcela vystydnout.
  • 6
    Zbytek mléka svaříme s rozpůlenou vanilkou, odstavíme a přiklopené necháme louhovat.
  • 7
    Žloutky vyšleháme se zbylým cukrem, přilijeme teplé mléko, ze kterého jsme odstranili vanilku.
  • 8
    Směs dáme vařit do zhoustnutí, poté odstavíme a necháme zcela vystydnout.
  • 9
    Pudink servírujeme společně s krémem, ozdobíme jej kuličkami rybízu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.