Rybízový pudink
150 min.
Ingredience
- 10gramůDroždí
- 1špetkaSůl
- 250gramůRybíz červený
- 40gramůZázvor celý
- 250gramůCukr krupice
- 25gramůMáslo čerstvé
- 1kusVanilkový lusk
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 150mililitrůMléko polotučné
- 125gramůChléb konzumní
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 180gramůTuk
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
786 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
41 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
3 g
Cukr
44 g
Postup přípravy
- 1Vychlazený tuk rozkrájíme na menší kousky, smícháme s chlebem nakrájeným na drobné kousky.
- 2Zalijeme mlékem a vypracujeme vláčné těsto.
- 3Do těsta přimícháme omytý osušený rybíz, nastrouhaný zázvor a 100 g cukru.
- 4Těsto nalijeme do vymazané formy, zakryjeme alobalem a pečeme ve vodní 120 minut při 200°C.
- 5Po upečení necháme zcela vystydnout.
- 6Zbytek mléka svaříme s rozpůlenou vanilkou, odstavíme a přiklopené necháme louhovat.
- 7Žloutky vyšleháme se zbylým cukrem, přilijeme teplé mléko, ze kterého jsme odstranili vanilku.
- 8Směs dáme vařit do zhoustnutí, poté odstavíme a necháme zcela vystydnout.
- 9Pudink servírujeme společně s krémem, ozdobíme jej kuličkami rybízu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.