Rybky v zelenině
60 min.
Ingredience
- 1000gramůGrundle
- 1000gramůZelenina kořenová
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2litryVoda pitná
- 1kusCibule
- 2kusyBobkový list
- 1lžičkaNové koření celé
- 4lžíceProtlak rajčatový
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
640 kcal
Bílkoviny
77 g
Tuky
28 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou kořenovou zeleninu nastrouháme a osmažíme v kastrole na oleji. Podlijeme vodou a dusíme téměř doměkka.
- 2K zelenině přidáme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, bobkový list, nové koření a celý pepř. Nakonec vmícháme rajčatový protlak, podle chuti osolíme a ještě chvíli podusíme.
- 3Očištěné a omyté rybky uvaříme doměkka a přelijeme podušenou zeleninovou směsí. Necháme v chladničce do podávání proležet.
- 4Vhodnou přílohou jsou vařené brambory. Pokrm můžeme podávat teplý i studený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.