Rychlá musaka

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
630 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
32 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
10 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci s osolenou vodou necháme vařit na plátky nakrájené brambory. Mezitím si rozpálíme olej na pánvi a na drobno nakrájenou cibuli s kousky jehněčího masa smažíme cca 5 minut.
  • 2
    Lilek nakrájíme na plátky, přidáme k masu s cibulí a 3 minuty smažíme. Do pánve přidáme sůl, pepř a skořici dle vlastní chuti. Vše zalijeme vývarem a vaříme 2 minuty. Vše přendáme do zapékací mísy a přidáme na kousky nakrájená rajčata s provensálským kořením. Vše dobře promícháme.
  • 3
    Stranou si v misce smícháme mouku, mléko a vejce, řádně rozšleháme a přidáme špetku soli a pepře na dochucení.
  • 4
    Do mísy přidáme uvařené brambory, obsah zapékací mísy opět zamícháme a přelijeme vaječnou směsí, kterou jsme si právě vytvořili. Vše ještě posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct do trouby předehřáté na 200°C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.