Rychlá musaka
50 min.
Ingredience
- 1kusLilek
- 20mililitrůOlej olivový
- 900gramůBrambory
- 2kusyCibule
- 500gramůJehněčí maso
- 400gramůRajčata
- 100mililitrůVývar zeleninový
- 1lžíceProvensálské koření
- 1lžíceMouka kukuřičná
- 200mililitrůMléko polotučné
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůSýr Eidam cihla 45%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
630 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
32 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
10 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V hrnci s osolenou vodou necháme vařit na plátky nakrájené brambory. Mezitím si rozpálíme olej na pánvi a na drobno nakrájenou cibuli s kousky jehněčího masa smažíme cca 5 minut.
- 2Lilek nakrájíme na plátky, přidáme k masu s cibulí a 3 minuty smažíme. Do pánve přidáme sůl, pepř a skořici dle vlastní chuti. Vše zalijeme vývarem a vaříme 2 minuty. Vše přendáme do zapékací mísy a přidáme na kousky nakrájená rajčata s provensálským kořením. Vše dobře promícháme.
- 3Stranou si v misce smícháme mouku, mléko a vejce, řádně rozšleháme a přidáme špetku soli a pepře na dochucení.
- 4Do mísy přidáme uvařené brambory, obsah zapékací mísy opět zamícháme a přelijeme vaječnou směsí, kterou jsme si právě vytvořili. Vše ještě posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct do trouby předehřáté na 200°C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.