Rychlá okurková osvěžující polévka
17 min.
Ingredience
- 0,25kusOkurka salátová
- 2lžíceMáta
- 2lžíceOcet vinný
- 1lžíceKopr čerstvý
- 2špetkyPepř cayenský
- 400mililitrůBujón zeleninový
- 1kusFeferony
- 1lžičkaOlej olivový extra panenský
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžičkaSůl
- Na ozdobu
- 2lžíceMáta
- 9kusůKostkový led
- 0,25kusOkurka salátová
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
30 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
600 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté salátové okurky rozkrojíme, lžicí vydlabeme semínka, okurky oloupeme a nastrouháme do mixéru. Lístky máty omyjeme, několik si odložíme na ozdobu. Přidáme k nim vinný ocet, lístky kopru, sůl, studený zeleninový bujón, nadrobno pokrájenou malou zelenou chilli papričku - feferonku, olivový olej a rozrdrcený stroužek česneku. Vše rozmixujeme, polévku nalijeme do džbánu a přidáme podle chuti ostrý cayenský pepř. Pak polévku v džbánu zakryjeme, dáme do lednice minimálně na 1 hodinu.
- 2Malou salátovou okurku omyjeme a nakrájíme na plátky. Chlazenou polévku nalijeme do talířů. Podáváme ji s plátky okurky, lístky máty a s 2-3 kostkami ledu v každém talíři.
- 3Je to báječné osvěžení v horkém létě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.