Rychlá okurková osvěžující polévka

17 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
30 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
600 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté salátové okurky rozkrojíme, lžicí vydlabeme semínka, okurky oloupeme a nastrouháme do mixéru. Lístky máty omyjeme, několik si odložíme na ozdobu. Přidáme k nim vinný ocet, lístky kopru, sůl, studený zeleninový bujón, nadrobno pokrájenou malou zelenou chilli papričku - feferonku, olivový olej a rozrdrcený stroužek česneku. Vše rozmixujeme, polévku nalijeme do džbánu a přidáme podle chuti ostrý cayenský pepř. Pak polévku v džbánu zakryjeme, dáme do lednice minimálně na 1 hodinu.
  • 2
    Malou salátovou okurku omyjeme a nakrájíme na plátky. Chlazenou polévku nalijeme do talířů. Podáváme ji s plátky okurky, lístky máty a s 2-3 kostkami ledu v každém talíři.
  • 3
    Je to báječné osvěžení v horkém létě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.