Rychlé chipsy s česnekem
15 min.
Ingredience
- 200gramůBrambory
- 1lžičkaSůl mořská
- 1stroužekČesnek
- 2decilitryOlej rostlinný
- 0,25krajícChléb konzumní
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
964 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
100 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
25 mg
Postup přípravy
- 1Dvě velké zdravé brambory (přibližně 150-200g) dobře kartáčkem očistíme pod tekoucí vodou, osušíme je a na plátkovacím struhadle z nich nakrájíme tenké plátky, které rozložíme na čistou utěrku a osušíme.
- 2Malý očištěný stroužek česneku utřeme a v misce promícháme s mořskou solí.
- 31/4 krajíčku chleba nakrájíme na kostičky. V hlubší pánvi nebo kastrólku rozehřejeme olej, kterého by mělo být tak 4-5 cm na výšku. Správnost rozehřátého oleje zjistíme tak, že do rozpáleného oleje vložíme několik kostiček chleba. Pokud během minuty chleba zhnědne, je to ta správná teplota na smažení. Do oleje vložíme plátky brambor, které osmažíme dozlatova. Děrovanou naběračkou usmažené chipsy vyjmeme, poklademe je na papírovou utěrku okapat. pak je hned horké vložíme do misky, posypeme je připravenou solí, zakryjeme je pokličkou a důkladně je protřepeme. Pak poklici odstaníme a hned můžeme chipsy podávat. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.