Rychlé chipsy s česnekem

15 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
964 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
100 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
25 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dvě velké zdravé brambory (přibližně 150-200g) dobře kartáčkem očistíme pod tekoucí vodou, osušíme je a na plátkovacím struhadle z nich nakrájíme tenké plátky, které rozložíme na čistou utěrku a osušíme.
  • 2
    Malý očištěný stroužek česneku utřeme a v misce promícháme s mořskou solí.
  • 3
    1/4 krajíčku chleba nakrájíme na kostičky. V hlubší pánvi nebo kastrólku rozehřejeme olej, kterého by mělo být tak 4-5 cm na výšku. Správnost rozehřátého oleje zjistíme tak, že do rozpáleného oleje vložíme několik kostiček chleba. Pokud během minuty chleba zhnědne, je to ta správná teplota na smažení. Do oleje vložíme plátky brambor, které osmažíme dozlatova. Děrovanou naběračkou usmažené chipsy vyjmeme, poklademe je na papírovou utěrku okapat. pak je hned horké vložíme do misky, posypeme je připravenou solí, zakryjeme je pokličkou a důkladně je protřepeme. Pak poklici odstaníme a hned můžeme chipsy podávat. Dobrou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.