Rychlé langoše

20 min.
Evropa

Ingredience

    • 200mililitrůMléko polotučné
    • 1lžičkaCukr krupice
    • 42gramůDroždí
    • 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 150gramůJogurt bílý
    • 1špetkaSůl
    • 0,5lžičkaSoda jedlá
    • 3stroužkyČesnek
    • 4lžíceOmáčka tatarská
    • 50gramůSýr Eidam cihla 40%
    • 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
817 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
35 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z vlažného mléka, rozdrobeného droždí a cukru připravíme kvásek, který necháme vzejít na teplém místě.
  • 2
    V míse smícháme mouku, sůl, jogurt, jedlou sodu a kvásek.
  • 3
    Vymícháme těsto a na pomoučněném vále z něj ihned tvarujeme placky.
  • 4
    Smažíme je na pánvi na oleji po obou stranách dozlatova.
  • 5
    Langoše potřeme rozetřeným česnekem, tatarkou a posypeme nastrouhaným sýrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 15. 2. 2017
Rychlé langoše
Asi jsem měla řidší jogurt, trochu mouky jsem musela přidat. Ale langoše jsou opravdu rychle hotové a dobré. Tatarku moc nepoužíváme, takže jsem dávala kečup a sýr. Hodnotím kladně.