Rychlé langoše
20 min.
Ingredience
- 200mililitrůMléko polotučné
- 1lžičkaCukr krupice
- 42gramůDroždí
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůJogurt bílý
- 1špetkaSůl
- 0,5lžičkaSoda jedlá
- 3stroužkyČesnek
- 4lžíceOmáčka tatarská
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
817 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
35 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Z vlažného mléka, rozdrobeného droždí a cukru připravíme kvásek, který necháme vzejít na teplém místě.
- 2V míse smícháme mouku, sůl, jogurt, jedlou sodu a kvásek.
- 3Vymícháme těsto a na pomoučněném vále z něj ihned tvarujeme placky.
- 4Smažíme je na pánvi na oleji po obou stranách dozlatova.
- 5Langoše potřeme rozetřeným česnekem, tatarkou a posypeme nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 15. 2. 2017
Rychlé langoše
Asi jsem měla řidší jogurt, trochu mouky jsem musela přidat. Ale langoše jsou opravdu rychle hotové a dobré. Tatarku moc nepoužíváme, takže jsem dávala kečup a sýr. Hodnotím kladně.