Rychlé těstoviny penne s tuňákem

28 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
466 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
7 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
2 g
Cukr
50 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, pak do ní nasypeme penne těstoviny a uvaříme je podle návodu al dente -nazkus. Vaříme je přibližně 7 minut. Uvařené těstoviny scedíme, dáme do mísy a uchováme je teplé.
  • 2
    Očištěné lahůdkové cibulky pokrájíme na tenká kolečka, očištěný česnek na plátky.
  • 3
    V pánvi na oleji krátce orestujeme cibulku s česnekem, pak k ní přidáme kousky konzervovaného tuňáka a konzervovaná loupaná rajčata. Snížíme teplotu, včše promícháme, prohřejeme, dochutíme solí, čerstvě pomletým pepřem a směs vyklopíme i s omastkem k těstovinám. Do těstovin ještě přidáme na kostičky pokrájený balkánský sýr, nadrobno pokrájenou petrželku a hned teplé těstoviny podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.