Rychlé těstoviny penne s tuňákem
28 min.
Ingredience
- Ostatní suroviny
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 4kusyCibule lahůdková
- 3stroužkyČesnek
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř 4 barev
- 120gramůBalkánský sýr
- 2lžícePetržel hladkolistá
- 85gramůTuňák kousky ve vlastní šťávě
- Vařené těstoviny
- 3litryVoda pitná
- 3lžíceSůl
- 160gramůTěstoviny Farfalle
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
466 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
7 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
2 g
Cukr
50 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, pak do ní nasypeme penne těstoviny a uvaříme je podle návodu al dente -nazkus. Vaříme je přibližně 7 minut. Uvařené těstoviny scedíme, dáme do mísy a uchováme je teplé.
- 2Očištěné lahůdkové cibulky pokrájíme na tenká kolečka, očištěný česnek na plátky.
- 3V pánvi na oleji krátce orestujeme cibulku s česnekem, pak k ní přidáme kousky konzervovaného tuňáka a konzervovaná loupaná rajčata. Snížíme teplotu, včše promícháme, prohřejeme, dochutíme solí, čerstvě pomletým pepřem a směs vyklopíme i s omastkem k těstovinám. Do těstovin ještě přidáme na kostičky pokrájený balkánský sýr, nadrobno pokrájenou petrželku a hned teplé těstoviny podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.