Rychlé vepřové ledvinky

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
216 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
14 g
Vláknina
33 mg
Cukr
1 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ledvinky podélně rozřízneme, odblaníme, odstraníme tuk a močovody. Potom je důkladně nejméně třikrát vypereme ve studené vodě. Osušíme a nakrájíme na tenké plátky.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme sádlo, vložíme ledvinky, opepříme, posypeme kmínem a zprudka opékáme za občasného zamíchání asi 5 minut.
  • 3
    Když jsou propečené, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vývarem nebo vodou a krátce povaříme.
  • 4
    Hotové ledvinky osolíme a podáváme s brambory, rýží nebo chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.