Rychlé vepřové ledvinky
20 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaKmín celý
- 40gramůSádlo škvařené
- 500gramůVepřové ledvinky
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Postup přípravy
- 1Ledvinky podélně rozřízneme, odblaníme, odstraníme tuk a močovody. Potom je důkladně nejméně třikrát vypereme ve studené vodě. Osušíme a nakrájíme na tenké plátky.
- 2Na pánvi rozpálíme sádlo, vložíme ledvinky, opepříme, posypeme kmínem a zprudka opékáme za občasného zamíchání asi 5 minut.
- 3Když jsou propečené, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vývarem nebo vodou a krátce povaříme.
- 4Hotové ledvinky osolíme a podáváme s brambory, rýží nebo chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.