Rychlovka - zeleninový grilovaný mix s dresinkem
42 min.
Ingredience
- Dresink
- 6lžicOlej olivový extra panenský
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaCukr krupice
- 0,5lžičkaSůl mořská
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1,5špetkyPepř černý mletý
- Zelenina na gril
- 1kusDýně
- 1kusCuketa
- 2,5lžičkySůl
- 2lžičkyPepř citronový
- 6lžicOlej olivový extra panenský
- 2lžíceOlej chilli
- 10kusůRajčata
- 1,5lžičkyPepř černý mletý
- 1lžíceMáta
- 1lžíceBazalka
- 1lžíceKopr čerstvý
- 10kusůCibulka jarní
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
220 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
10 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si dresink: do sklenice dáme olivový extra panenský olej, citronovou šťávu, cukr, mořskou sůl, drobně pokrájený kopr a černý pepř. Dresink důkladně promícháme.
- 2Omyjeme a rozkrájíme dýni s cuketou, zbavíme semínek a nakrájíme na plátky. Rozložíme je na větší mísu, plátky z každé strany osolíme mořskou solí (1.5 lžičky), posypeme citronovým pepřem, pokapeme olivovým olejem (3 lžíce) a chilli olejem (1 lžíce). Omytá rajčata přepůlíme, osolíme mořskou solí (1 lžička), posypeme čerstvě pomletým pepřem a pokapeme extra olivovým panenským olejem (3 lžíce). Omyjeme lístky máty, bazalky, kopru a odložíme je do misky na ozdobu.
- 3Gril rozpálíme na 200-250°C. Zeleninu rozložíme na grilovací mřížku. Přidáme mezi ni očištěné a omyté jarní cibulky i s natí, které potřeme chilli olejem (1 lžíce). Zeleninu grilujeme přibližně 5-6 minut při střední teplotě z každé strany. Při obracení musíme být opatrní, protože zelenina je křehká.
- 4Ugrilovanou zeleninu rozložíme ozdobně na talíře, ozdobíme lístky bylinek, pokapeme ji připraveným dresinkem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.