Rychlý broskvový koláč
45 min.
Ingredience
- 120gramůMáslo čerstvé
- 400gramůMouka pšeničná hrubá
- 200gramůCukr krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 1šálekMléko polotučné
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 800gramůBroskve
- 2lžíceStrouhanka
- 2lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
320 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
10 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
2 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1V míse utřeme 100g změklého másla s cukrem a vejci do pěny. Vmícháme mléko a nakonec po částech přisypeme hrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Plech vymažeme zbylým máslem a vysypeme strouhankou. Rozetřeme na něj připravené těsto a necháme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut zapéct. Oloupané a vypeckované broskve nakrájíme na dílky a urovnáme na zapečený korpus. Koláč v troubě dopečeme dorůžova a ještě horký poprášíme moučkovým cukrem. Po vychladnutí nakrájíme na kostky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 26. 7. 2015
Rychlý broskvový koláč
Připravovala jsem z poloviční dávky v kulaté formě a opakovat už nebudu. Spíš doporučuji třít jen cukr s vejcem a pak přidat rozpuštěný a vlahý tuk, jinak se hmota zdrcne. Nakrájené broskve bych dala na těsto hned před pečením. Rozložila jsem po krátkém zapečení, ale ovoce na povrchu nedrží a při konzumaci sjíždí dolů. Těsto bylo i trochu tužší, přidala bych malinko mléka. U mě tento moučník nijak moc nezabodoval.