Rychlý květákový sambal

30 min.
Indonésie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
125 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
4 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Květák opláchneme, necháme okapat, rozdělíme na růžičky. Košťály pokrájíme na kostičky. Oloupeme cibuli, česnek a zázvor, vše najemno nasekáme.
  • 2
    Ve woku rozpálíme olej a za stálého míchání na něm osmahneme květák. Přidáme cibuli, česnek, zázvor a společně restujeme cca 3 minuty. Vmícháme pastu sambal, ketjap manis a přilijeme trochu vody. Zakryjeme pokličkou a dusíme cca 5-7 minut.
  • 3
    Mezitím očistíme jarní cibulku a nakrájíme na tenká kolečka. Přidáme ke květáku, ochutíme solí a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.