Rychlý květákový sambal
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusZázvor celý
- 2lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 1lžícePasta Sambal Oelek
- 3lžíceOmáčka Ketjap
- 2kusyCibulka jarní
- 1špetkaSůl
- 1stroužekČesnek
- 1,2kilogramyKvěták
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
125 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
4 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Květák opláchneme, necháme okapat, rozdělíme na růžičky. Košťály pokrájíme na kostičky. Oloupeme cibuli, česnek a zázvor, vše najemno nasekáme.
- 2Ve woku rozpálíme olej a za stálého míchání na něm osmahneme květák. Přidáme cibuli, česnek, zázvor a společně restujeme cca 3 minuty. Vmícháme pastu sambal, ketjap manis a přilijeme trochu vody. Zakryjeme pokličkou a dusíme cca 5-7 minut.
- 3Mezitím očistíme jarní cibulku a nakrájíme na tenká kolečka. Přidáme ke květáku, ochutíme solí a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.