Rychlý rýžový nákyp
35 min.
Ingredience
- 200gramůRýže loupaná
- 1špetkaSůl
- 80gramůCukr krupice
- 50gramůMáslo čerstvé
- 200gramůŠvestky sušené
- 1litrMléko polotučné
- 0,25lžičkaSkořice mletá
- 1,5lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
617 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
16 g
Sacharidy
109 g
Vláknina
5 g
Cukr
43 g
Postup přípravy
- 1Rýži spaříme a nasypeme do pekáčku vymazaného máslem.
- 2Mléko mírně osolíme, osladíme a nalijeme na rýži. Povrch rovnoměrně poklademe předem namočenými, okapanými švestkami a vločkami másla.
- 3Nákyp pečeme ve středně vyhřáté troubě, až rýže nabude a na povrchu se utvoří zlatavá kůrčička.
- 4Upečený nákyp nakrájíme na porce a podáváme posypaný cukrem se skořicí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.