Rychlý rýžový nákyp

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
617 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
16 g
Sacharidy
109 g
Vláknina
5 g
Cukr
43 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži spaříme a nasypeme do pekáčku vymazaného máslem.
  • 2
    Mléko mírně osolíme, osladíme a nalijeme na rýži. Povrch rovnoměrně poklademe předem namočenými, okapanými švestkami a vločkami másla.
  • 3
    Nákyp pečeme ve středně vyhřáté troubě, až rýže nabude a na povrchu se utvoří zlatavá kůrčička.
  • 4
    Upečený nákyp nakrájíme na porce a podáváme posypaný cukrem se skořicí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.