Rychlý steak z tuňáka s česnekovým dresingem
19 min.
Ingredience
- 1kilogramTuňák obecný
- Dresing s česnekem
- 1,5lžíceCitrónová šťáva
- 1stroužekČesnek
- 2lžícePetržel hladkolistá
- 1lžíceOregano čerstvé
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 2lžíceKapary sterilované
- 0,5lžičkaSůl mořská
- 0,5lžičkaPepř citronový
- Na ozdobu
- 100gramůSalát Rosso
- 80gramůRukola
- 8kusůRajčata Cherry
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
19 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
178 mg
Postup přípravy
- 1Salátové listy a rukolu omyjeme a necháme okapat. Malá cherry rajčata překrojíme na poloviny. Salát s rukolou ozdobně poklademe na servírovací talíře, na ně položíme půlky cherry rajčátek.¨
- 2Z omytého a osušeného citrónu vymačkáme šťávu. Očištěný větší stroužek česneku nakrájíme na velmi drobné kousky. Z omytých snítek petrželky a ze snítky čerstvého oregána otrháme lístky a bylinky posekáme nadrobno.
- 3Do větší misky nalijeme kvalitní olivový olej, přidáme k němu sůl a metličkou ho našleháme doběla. Poté přidáme citrónovou šťávu, česnek, chilli, pokrájené bylinky a posekané kapary. Dresing znovu prošleháme.
- 44 steky z tuňáky (přibližně 2cm vysoké) potřeme česnekovým dresingem. V rozpálené pánvi na dobře rozehřátém oleji tuňákové steaky restujeme z každé strany 2 minuty. Hned hotové steaky položíme na talíře se salátovými listy, pokapeme je zbylým dresingem a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.