Rychlý třený koláč
45 min.
Ingredience
- Obložení
- 225gramůCukr krupice
- 1lžičkaSkořice mletá
- 300gramůMáslo čerstvé
- 150gramůMandle
- Těsto
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 225gramůCukr krupice
- 300gramůMáslo čerstvé
- 330gramůMouka polohrubá
- 1kusCukr vanilka
- 1kusCitrony
- 5kusůVejce slepičí
- 170mililitrůMléko - podmáslí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
872 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
60 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
4 g
Cukr
45 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200C.
- 2Ušleháme hustou pěnu z másla a cukru, postupně přidáváme vejce a podmáslí. Poté vmícháme směs mouky, kypřicího prášku, vanilkového cukru, špetky soli a kůry nastrouhané z citronu.
- 3Vzniklé těsto rozprostřeme na vymazaný plech.
- 4Na obložení smícháme cukr se skořicí a madlovými lupínky a těsto směsí posypeme. Poklademe máslem nakrájeným na vločky a pečeme cca 20min dozlatova.
- 5Hotový koláč nakrájíme na kousky, posypeme moučkovým cukrem a dozdobíme šlehačkou a griliášem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.