Rychlý třený koláč

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
872 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
60 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
4 g
Cukr
45 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 200C.
  • 2
    Ušleháme hustou pěnu z másla a cukru, postupně přidáváme vejce a podmáslí. Poté vmícháme směs mouky, kypřicího prášku, vanilkového cukru, špetky soli a kůry nastrouhané z citronu.
  • 3
    Vzniklé těsto rozprostřeme na vymazaný plech.
  • 4
    Na obložení smícháme cukr se skořicí a madlovými lupínky a těsto směsí posypeme. Poklademe máslem nakrájeným na vločky a pečeme cca 20min dozlatova.
  • 5
    Hotový koláč nakrájíme na kousky, posypeme moučkovým cukrem a dozdobíme šlehačkou a griliášem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.