Rýnská roštěná
110 min.
Ingredience
- 30gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 120gramůTuk
- 100mililitrůVíno bílé
- 1000mililitrůVoda pitná
- 200gramůCibule
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 750gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 15gramůPaprika mletá sladká
- 100gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
24 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hovězí roštěnec (nebo zadní hovězí) opláchneme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme, maso osolíme a opepříme. Plátky opečeme po obou stranách na polovině dávky tuku.
- 2Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, v tuku po mase ji osmahneme dorůžova a přidáme k ní mletou papriku, po zpěnění ještě rajčatový protlak. Podlijeme trochou vody.
- 3Do základu vložíme opečené maso a dusíme doměkka. Během dušení plátky zaléváme teplou vodou.
- 4Měkké maso přendáme do čistého kastrolu, šťávu zahustíme zásmažkou připravenou ze zbylého tuku a prosáté mouky, zalijeme vlažnou vodou, rozmícháme a za občasného míchání provaříme.
- 5Před koncem varu přilijeme víno, omáčku přisolíme a procedíme přes hustý cedník zpět na maso.
- 6Vše ještě krátce podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.