Rýnská svíčková
160 min.
Ingredience
- 500mililitrůVoda pitná
- 150mililitrůOcet vinný
- 2kusyCibule
- 1kusCeler bulvový
- 1kusMrkev kořen
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1kilogramHovězí svíčková
- 1lžičkaSirup javorový
- 100gramůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
578 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
22 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme vodu, ocet, na drobno nakrájenou cibuli, celer, mrkev, špetku soli a pepře. Směs krátce povaříme, rozmačkáme a zalijeme s ní maso. Minimálně den necháme na chladném místě odležet.
- 2Marinádu poté přendáme na pánev a zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Přidáme maso, podlijeme vodou a dusíme cca dvě hodiny.
- 3Poté vyndáme pečené maso z pánve a do zeleninové směsi přidáme javorový sirup a případně sůl a pepř. Povaříme ještě pět minut a podáváme. Zeleninovou směs můžeme podávat v misce stranou od masa.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.