Rýpl - bramborové opečky

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
200 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
9 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté brambory dáme do hrnce s 7 dl vody a uvaříme je doměkka - vaříme je asi 20 minut. Uvařené scedíme, oloupeme a prolisujeme do mísy lisem na brambory. Na brambory nasypeme hrubou mouku, přidáme sůl a prsty brambory s moukou lehce promneme tak, že vznikne "žmolenka", ne těsto.
  • 2
    V pánvi rozpálíme sádlo a po částech bramborovou "žmolenku" opékáme dozlatová.
  • 3
    Opékance jsou křupavé, podáváme je s kysaným zelím.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 3. 2. 2016
Rýpl - bramborové opečky
Máme rádi staré a levné recepty. Taky ty jednoduché, které nabízejí baštu s minimem ingrediencí. Tohle všechno rýpl splňuje. Někde jsem četla i název Šumavský šmorn. Rýpl vařím už mnoho let, vždycky v zimě a vždycky si na něm báječně pochutnáme. U nás se jí se salátem z kysaného zelí.