Rýže asijská
20 min.
Ingredience
- 880gramůRýže basmati dlouhozrnná
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaOlej sezamový
Počet porcí:
4Postup přípravy
- 1Připravenou rýži propláchneme proudem studené vody. Potom ji vložíme do woku a zalijeme vodou. Nad rýží by měla být ještě vrstva vody ve výši asi 2 centimetrů.
- 2V Asii mají jednoduchou míru pomocí ukazováčku, kterou si hladinu vody nad rýží ověřují. Když vsunou ukazováček do vody, měla by voda mít hladinu u prvního kloubu vašeho prstu.
- 3Do vody nasypeme špetku soli a kávovou lžičku oleje. Rýži promícháme a jakmile začne vařit, znovu promícháme a pak přikryjeme poklicí. Necháme asi 15 minut provářet a přitom občas lehce promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.