Rýže asijská

20 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
7 kcal
Tuky
1 g
Draslík
10 µg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravenou rýži propláchneme proudem studené vody. Potom ji vložíme do woku a zalijeme vodou. Nad rýží by měla být ještě vrstva vody ve výši asi 2 centimetrů.
  • 2
    V Asii mají jednoduchou míru pomocí ukazováčku, kterou si hladinu vody nad rýží ověřují. Když vsunou ukazováček do vody, měla by voda mít hladinu u prvního kloubu vašeho prstu.
  • 3
    Do vody nasypeme špetku soli a kávovou lžičku oleje. Rýži promícháme a jakmile začne vařit, znovu promícháme a pak přikryjeme poklicí. Necháme asi 15 minut provářet a přitom občas lehce promícháme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.