Rýže basmati se zeleninou

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
218 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
4 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži připravíme dle návodu výrobce na obalu. Mezitím, co se rýže vaří, nakrájíme cibuli na kolečka. Naklíčené boby opláchneme a necháme okapat. Salát pokrájíme na nudličky, mrkev na kolečka a zázvor nasekáme na drobné kousky. Papriku očistíme od jadérek a krájíme na nudličky.
  • 2
    Do wok pánve nalejime olej, necháme ho rozpálit. Poté do pánve nasypeme pokrájenou mrkev spolu se zázvorem a dvě minuty opékáme, aby směs změkla. Poté přidáme zbytek zeleniny a za stálého míchání opékáme další tři minuty. Zelenina musí zůstat šťavnatá, avšak měkká. Na závěr vše dochutíme sójovou omáčkou, solí a pepřem dle vlastní chuti. Necháme ještě minutu na mírném ohni a ihned podáváme spolu s rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.