Rýže pro přípravu moučníků
30 min.
Ingredience
- 300gramůRýže loupaná
- 150gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1000mililitrůMléko polotučné
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 10gramůCitronová kůra
- 10gramůPomerančová kůra
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
524 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
18 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Mléko nalijeme do hrnce, přidáme strouhanou citronovou a pomerančovou kůru, máslo, přisypeme cukr a špetku soli. Necháme vše rozpustit a do ochuceného mléka nasypeme bílou rýži. Na mírném ohni vaříme 20-25 minut, až bude rýže měkká. Hrnec odstavíme z plotny a přimícháme do rýže rozkvedlané žloutky.
- 2Takto uvařenou rýži používáme k přípravě různých moučníků a nákypů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.