Rýže s hráškem
60 min.
Ingredience
- 300gramůRýže loupaná
- 80gramůMáslo čerstvé
- 100gramůHrášek
- 1špetkaSůl
- 600mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
623 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
20 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Rýži přebereme a namočíme na půl hodiny do horké, osolené vody. Poté několikrát propláchneme studenou vodou.
- 250g másla necháme rozehřát, přilijeme vývar a uvedeme k varu. Do vařícího se vývaru přisypeme rýži, sůl a vaříme do úplného vstřebání tekutiny.
- 3Uvařenou rýži smícháme s hráškem, posypeme vločkami krájeného másla. Vše přiklopíme, hrnec zabalíme do utěrky a necháme půl hodiny odležet na teplém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.