Rýže s hráškem a smaženými vejci
35 min.
Ingredience
- 500mililitrůVoda pitná
- 4kusyCibulka jarní
- 2stroužkyČesnek
- 3kusyVejce slepičí
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1špetkaSůl
- 1hrnekHrách vařený
- 0,75hrnekRýže dlouhozrnná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
8 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Propláchnutou rýži vsypeme do kastrůlku a zalijeme dvojnásobným množstvím vody. Zvolna dusíme pod pokličkou doměkka. Na pánev s 1 lžící rozehřátého oleje vlijeme rozkvedlaná vejce a za stálého míchání je necháme ztuhnout. Na jiné pánvi rozehřejeme zbylý olej, přidáme prolisovaný česnek, očištěnou, nasekanou cibulku a předem uvařený hrášek. Vše za stálého míchání krátce osmahneme. Potom vmícháme rýži a usmažená vejce, ochutíme sójovou omáčkou a mírně osolíme. Promícháme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.