Rýže s krevetami
30 min.
Ingredience
- 30mililitrůOmáčka sójová
- 250gramůŠunka dušená
- 60gramůCibule
- 250gramůKrevety tygří - loupané
- 40mililitrůOlej olivový
- 500gramůRýže předvařená (parboiled)
- 40gramůHrášek
- 60gramůCibulka jarní
- 5gramůSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
765 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
21 g
Sacharidy
109 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vejce rozšleháme, osolíme, opepříme a na 1 lžíci oleje v pánvi upečeme omeletu, kterou ke konci roztrháme na kousky a ty přesuneme na talíř. V pánvi zahřejeme 1 lžíci oleje, zesklovatíme na něm nahrubo nakrájenou cibuli, pak přidáme šunku a asi 1 minutu ji podusíme, pak přisypeme rýži a hrášek a vše zhruba 3 minuty za stálého míchání opékáme. Přidáme vejce, sójovou omáčku, nadrobno nakrájené jarní cibulky, krevety a krátce prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.