Rýže s kuřecím masem a garnáty
50 min.
Ingredience
- 4kusyŠalotka
- 200gramůRýže dlouhozrnná
- 1špetkaSůl
- 250gramůKuřecí prsa
- 2stroužkyČesnek
- 4lžíceKokosový tuk
- 250gramůGarnát obecný
- 3lžíceOmáčka sójová
- 1lžíceKečup
- 1kusOkurka salátová
- 2lžičkyPasta Sambal Oelek
- 0,25lžičkaGarnátová pasta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
669 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
24 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
678 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rýží v sítu propláchneme studenou vodou a vložíme do hrnce s 375 ml osolené vody. Vše přivedeme k varu a při mírné teplotě vaříme 15-20 minut.
- 2Jakmile se všechna voda vsákne, odstavíme a necháme ještě 10 minut bobtnat.
- 3Opláchnutá kuřecí prsa osušíme papírovou utěrkou, přes vlákno je nakrájíme na tenké proužky a pak ještě na kostičky.
- 4Šalotky a česnek jemně nasekáme.
- 5Ve woku zahřejeme kokosový tuk, na kterém asi 2 minuty za stálého míchání opečeme maso, poté přidáme garnáty a pečeme další 1 minutu. Maso i garnáty vyjmeme a odložíme.
- 6Do pánve nyní vložíme šalotky a česnek a necháme zesklovatět.Přidáme rýži, důkladně promícháme a prohřejeme.
- 7Vložíme do směsi maso a garnáty, ochutíme garnátovou pastou, kečupem, sójovou omáčkou, sambal oelekem a solí. Důkladně promícháme a za stálého míchání vaříme další 2-3 minuty.
- 8Podáváme zdobené plátky salátové okurky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.