Rýže s kuřecím masem a garnáty

50 min.

Ingredience

    • 4kusyŠalotka
    • 200gramůRýže dlouhozrnná
    • 1špetkaSůl
    • 250gramůKuřecí prsa
    • 2stroužkyČesnek
    • 4lžíceKokosový tuk
    • 250gramůGarnát obecný
    • 3lžíceOmáčka sójová
    • 1lžíceKečup
    • 1kusOkurka salátová
    • 2lžičkyPasta Sambal Oelek
    • 0,25lžičkaGarnátová pasta
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
669 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
24 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
678 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýží v sítu propláchneme studenou vodou a vložíme do hrnce s 375 ml osolené vody. Vše přivedeme k varu a při mírné teplotě vaříme 15-20 minut.
  • 2
    Jakmile se všechna voda vsákne, odstavíme a necháme ještě 10 minut bobtnat.
  • 3
    Opláchnutá kuřecí prsa osušíme papírovou utěrkou, přes vlákno je nakrájíme na tenké proužky a pak ještě na kostičky.
  • 4
    Šalotky a česnek jemně nasekáme.
  • 5
    Ve woku zahřejeme kokosový tuk, na kterém asi 2 minuty za stálého míchání opečeme maso, poté přidáme garnáty a pečeme další 1 minutu. Maso i garnáty vyjmeme a odložíme.
  • 6
    Do pánve nyní vložíme šalotky a česnek a necháme zesklovatět.Přidáme rýži, důkladně promícháme a prohřejeme.
  • 7
    Vložíme do směsi maso a garnáty, ochutíme garnátovou pastou, kečupem, sójovou omáčkou, sambal oelekem a solí. Důkladně promícháme a za stálého míchání vaříme další 2-3 minuty.
  • 8
    Podáváme zdobené plátky salátové okurky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.