Rýže s kuřecími prsíčky

55 min.

Ingredience

      • 300mililitrůVývar drůbeží
      • 1decilitrVíno rýžové čínské
      • 1decilitrOmáčka sójová
      • 5gramůCitronová tráva
      • 40gramůKoření pěti vůní
      • 200gramůŘedkev
      • 200gramůFazolové lusky zelené
      • 400gramůKuřecí prsa
      • 200gramůOkurka salátová
      • 1decilitrOlej sezamový
      • 60gramůOříšky piniové
      • 80mililitrůOmáčka ústřicová
      • 250gramůRýže celozrnná sypaná natural
    Počet porcí:
    4

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    617 kcal
    Bílkoviny
    28 g
    Tuky
    40 g
    Sacharidy
    16 g
    Vláknina
    3 g
    Cukr
    4 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Rýži opražíme nasucho v pánvi, necháme vychladnout a nahrubo semeleme v mlýnku na mák.
    • 2
      Do hrnce nalijeme vývar, přivedeme k varu a vhodíme do něj rozpůlené fazolové lusky, oloupanou ředkev pokrájenou na kostičky a nasekanou citronovou trávu. Zalijeme sójovou omáčkou, rýžovým vínem, přisypeme koření pěti vůní a necháme 7 minut povařit. Zeleninu scedíme, necháme okapat.
    • 3
      Ve woku rozpálíme sezamový olej, kuřecí prsa, jemně nakrájená na nudličky opečeme ze všech stran, přidáme okapanou zeleninu, salátovou okurku pokrájenou na proužky, piniové ořechy a ještě 4 minuty restujeme. Ochutíme ústřicovou omáčkou a podáváme.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.