Rýže s kuřecími prsíčky
55 min.
Ingredience
- 300mililitrůVývar drůbeží
- 1decilitrVíno rýžové čínské
- 1decilitrOmáčka sójová
- 5gramůCitronová tráva
- 40gramůKoření pěti vůní
- 200gramůŘedkev
- 200gramůFazolové lusky zelené
- 400gramůKuřecí prsa
- 200gramůOkurka salátová
- 1decilitrOlej sezamový
- 60gramůOříšky piniové
- 80mililitrůOmáčka ústřicová
- 250gramůRýže celozrnná sypaná natural
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
617 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
40 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rýži opražíme nasucho v pánvi, necháme vychladnout a nahrubo semeleme v mlýnku na mák.
- 2Do hrnce nalijeme vývar, přivedeme k varu a vhodíme do něj rozpůlené fazolové lusky, oloupanou ředkev pokrájenou na kostičky a nasekanou citronovou trávu. Zalijeme sójovou omáčkou, rýžovým vínem, přisypeme koření pěti vůní a necháme 7 minut povařit. Zeleninu scedíme, necháme okapat.
- 3Ve woku rozpálíme sezamový olej, kuřecí prsa, jemně nakrájená na nudličky opečeme ze všech stran, přidáme okapanou zeleninu, salátovou okurku pokrájenou na proužky, piniové ořechy a ještě 4 minuty restujeme. Ochutíme ústřicovou omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.