Rýže s vanilkou a likérem

55 min.
Francie

Ingredience

    • 1000mililitrůMléko polotučné
    • 250gramůRýže loupaná
    • 1špetkaSůl
    • 250gramůCukr moučkový
    • 50mililitrůLikér Maraschino (Maraska)
    • 50mililitrůSherry brandy
    • 500mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 100mililitrůSirup višňový
    • 10mililitrůTresť vanilková
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
24 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
875 mg
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce nalijeme mléko, přisypeme cukr, špetku soli, přilijeme vanilkovou esenci. Nakonec přidáme rýži, pozvolna vaříme 25 minut. Rýži přelijeme do skleněné mísy a necháme vychladnout. Ochutíme likérem, brandy, sirupem, promícháme, nakonec vmícháme do rýže tužší šlehačku. Vychladíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.