Rýže s vejci a fazolkami
35 min.
Ingredience
- 250gramůRýže dlouhozrnná
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 60plátkůSlanina vepřová
- 125gramůHrášek
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůCibulka jarní
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 150gramůFazolové lusky zelené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
431 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
15 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Uvaříme rýži v osolené 1 vodě 12-15 minut doměkka.
- 2Ve woku rozpálíme olej, přidáme kostičky slaniny a vyškvaříme ji. Vložíme rýži a hrášek a smažíme ještě 5 minut.
- 3Přidáme rozšlehané vejce a fazolové lusky, mícháme a smažíme, až vejce ztuhnou. Ochutnáme, ozdobíme cibulkou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.