Rýže šafránová

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
49 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
620 mg
Cukr
107 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky s teplou vodou dáme šafránové nitky a necháme 10 minut máčet. Vodu a rýži dáme do velkého hrnce a přivedeme k varu, přidáme šafrán a šafránovou vodu a zamícháme. Zmírníme var a necháme rýži bublat 10 minut v nezakrytém hrnci, dokud se nevstřebá voda. Poté přikryjeme poklicí a necháme na minimum vařit 10 minut.
  • 2
    Rýži přendáme do mísy, posypeme praženými mandlemi a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.