Rýže šafránová
40 min.
Ingredience
- 12špetekŠafrán
- 4decilitryVoda pitná
- 225gramůRýže Basmati
- 1lžíceMandle
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
49 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
620 mg
Cukr
107 mg
Postup přípravy
- 1Do misky s teplou vodou dáme šafránové nitky a necháme 10 minut máčet. Vodu a rýži dáme do velkého hrnce a přivedeme k varu, přidáme šafrán a šafránovou vodu a zamícháme. Zmírníme var a necháme rýži bublat 10 minut v nezakrytém hrnci, dokud se nevstřebá voda. Poté přikryjeme poklicí a necháme na minimum vařit 10 minut.
- 2Rýži přendáme do mísy, posypeme praženými mandlemi a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.