Rýže vařená na arabský způsob
35 min.
Ingredience
- 200gramůRýže loupaná
- 1litrVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
222 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
4 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
1 g
Vápník
1 g
Postup přípravy
- 1Rýži namočíme do studené vody a dobře ji promícháme, pak ji scedíme přes síto, v něm znovu dobře propláchneme proudem vody a necháme okapat.
- 2V hlubší pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo, přisypeme k němu rýži a alespoň 2 minuty mícháme, aby se máslo dostalo na všechna zrnka. Pak rýži zalijeme horkou vodou a osolíme. Než voda dosáhne varu, několikrát rýži promícháme, pak přiklopíme a pod pokličkou vaříme 20 minut na mírném ohni.
- 3Uvařenou rýži promícháme vidličkou, aby z ní vyšla pára a nelepila se.
- 4Podáváme horkou jako přílohu k rybě, masu atd.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.