Rýže vařená na arabský způsob

35 min.
Libanon
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
222 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
4 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
1 g
Vápník
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži namočíme do studené vody a dobře ji promícháme, pak ji scedíme přes síto, v něm znovu dobře propláchneme proudem vody a necháme okapat.
  • 2
    V hlubší pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo, přisypeme k němu rýži a alespoň 2 minuty mícháme, aby se máslo dostalo na všechna zrnka. Pak rýži zalijeme horkou vodou a osolíme. Než voda dosáhne varu, několikrát rýži promícháme, pak přiklopíme a pod pokličkou vaříme 20 minut na mírném ohni.
  • 3
    Uvařenou rýži promícháme vidličkou, aby z ní vyšla pára a nelepila se.
  • 4
    Podáváme horkou jako přílohu k rybě, masu atd.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.