Rýže vařená s hráškem
32 min.
Ingredience
- 250gramůRýže loupaná
- 2500mililitrůVoda pitná
- 20gramůSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 150gramůHrášek
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
17 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rýži nasypeme do jemného sítka, propláchneme pod tekoucí vodou, překlopíme do hrnce, zalijeme 2 l vody, přidáme sůl, 1 lžíci másla, přivedeme k varu a vaříme 18-20 minut. Voda by se měla všechna vsáknout. Jestliže voda přebývá, slijeme ji.
- 2Zelený hrášek uvaříme ve slané vodě doměkka a scedíme.
- 3V pánvi rozpustíme máslo, přidáme rýži, hrášek, promícháme a pomalu dusíme asi 2 minuty. Máslo by se mělo do rýže vsáknout a hrášek by měl být lesklý.
- 4Podáváme jako přílohu k masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.