Rýže vařená s hráškem

32 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
17 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži nasypeme do jemného sítka, propláchneme pod tekoucí vodou, překlopíme do hrnce, zalijeme 2 l vody, přidáme sůl, 1 lžíci másla, přivedeme k varu a vaříme 18-20 minut. Voda by se měla všechna vsáknout. Jestliže voda přebývá, slijeme ji.
  • 2
    Zelený hrášek uvaříme ve slané vodě doměkka a scedíme.
  • 3
    V pánvi rozpustíme máslo, přidáme rýži, hrášek, promícháme a pomalu dusíme asi 2 minuty. Máslo by se mělo do rýže vsáknout a hrášek by měl být lesklý.
  • 4
    Podáváme jako přílohu k masům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.