Rýže z Portorika
45 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 150gramůCibulka jarní
- 50gramůSlanina vepřová
- 2stroužkyČesnek
- 250gramůRýže dlouhozrnná
- 30gramůPetržel - nať
- 2kusyBobkový list
- 10gramůChilli paprička
- 3gramyKurkuma
- 3gramyKmín římský
- 3gramyTymián sušený
- 100gramůFazole červené sterilované
- 400mililitrůVývar drůbeží
- 1kusLimetka
- 200gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
492 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
12 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vyškvaříme v oleji na kostičky nakrájenou slaninu. Krátce na ní osmažíme na kolečka nakrájenou cibulku. Vložíme drcený česnek a ještě 2 minuty smažíme.
- 2Přisypeme rýži a za stálého míchání ji opražíme. Vložíme rajčata i se šťávou, 2 lžíce nasekané petrželové nati, bobkové listy, nasekané chilli papričky, kurkumu, kmín a tymián a promícháme.
- 3Přidáme fazole a vývar a přivedeme k varu. Přikryjeme a podusíme, až rýže změkne a tekutina se vypaří.
- 4Posypeme zbytkem petržele a servírujeme ozdobené dílky limetky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.