Rýže z Portorika

45 min.
Portoriko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
492 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
12 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vyškvaříme v oleji na kostičky nakrájenou slaninu. Krátce na ní osmažíme na kolečka nakrájenou cibulku. Vložíme drcený česnek a ještě 2 minuty smažíme.
  • 2
    Přisypeme rýži a za stálého míchání ji opražíme. Vložíme rajčata i se šťávou, 2 lžíce nasekané petrželové nati, bobkové listy, nasekané chilli papričky, kurkumu, kmín a tymián a promícháme.
  • 3
    Přidáme fazole a vývar a přivedeme k varu. Přikryjeme a podusíme, až rýže změkne a tekutina se vypaří.
  • 4
    Posypeme zbytkem petržele a servírujeme ozdobené dílky limetky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.