Rýže zeleninová

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
299 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
8 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
2 g
Cukr
240 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži přebereme, několikrát propláchneme studenou vodou, spaříme ji, znovu propláchneme a necháme okapat.
  • 2
    Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Zalijeme ji trochou vody, přidáme tuk a dusíme do poloměkka. Přidáme rýži, zalijeme vodou, osolíme, promícháme, zvolna zavaříme a pod poklicí dusíme doměkka.
  • 3
    Nakonec do rýže se zeleninou lehce zamícháme prohřátý, scezený hrášek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 3. 5. 2016
Rýže zeleninová
Použila jsem rýži parboiled, po uvaření se nelepí. Kořenovou zeleninu není třeba vařit zvlášť, ale může se přidat nakrájená na drobné kostičky přímo k rýži. Rýže se dá připravit na sporáku, ale je třeba dobrý kastrol se silným dnem. Pak se dá udělat v troubě, remosce nebo i mikrovlnné troubě. Je to fajn příloha třeba ke kuřecímu masu.🙂