Rýžová kaše
50 min.
Ingredience
- 50gramůRýže loupaná
- 300mililitrůMléko plnotučné
- 1špetkaSůl
- 1hrstOřechy vlašské
- 1lžíceCukr třtinový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1kusJablka
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
973 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
56 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
8 g
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve rýži vypereme, potom ji vysypeme do oslazeného mléka se špetkou soli a za občasného míchání ji na mírném ohni vaříme do měkka.
- 2Uvařenou kaši ochutíme nakrájeným jablkem (či jiným ovocem dle chuti), nasekanými vlašskými ořechy a zakapeme vše máslem.
- 3Pokud se rozhodneme použít sušené ovoce, vhodíme je do rýže před tím, než kaše změkne. Ovoce tak nasaje tekutinu a změkne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.