Rýžová kaše s fazolemi

434 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
285 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
1 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
630 mg
Vápník
11 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Opláchnutou rýži dáme na 2 hodiny namočit a potom ji necháme na sítku okapat. Fazole přebereme, propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat.
  • 2
    Fazole dáme vařit 3 minuty do vroucí vody a po třech minutách varu je slijeme a dáme vařit do čerstvé vroucí vody. V nové vroucí vodě vaříme fazole 10 minut a dále je vaříme na mírnějším plameni 80 minut do jejich změknutí. Vařené fazole slijeme a ještě horké rozmačkáme přes síto dřevěnou vařečkou. Rozmačkané fazole necháme 30 minut odpočinout a do vývaru z fazolí dáme vařit namočenou rýži. Rýži přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni asi 20 minut. V horké vodě rozmícháme rýžový prášek, ze směsi vytvoříme kuličky velké asi 1,5 cm. Do vařené nabobtnalé rýže vsypeme vařené rozmačkané fazole a směs vaříme dalších 10 minut. Nakonec do směsi přidáme rýžové kuličky. Od chvíle, kdy rýžové kuličky vyplavou na povrch, směs ochutíme solí a vaříme už jen 3 minuty. Kaši podáváme teplou v miskách.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.