Rýžová kaše s hrozinkami
40 min.
Ingredience
- 150gramůRýže loupaná
- 150gramůCukr krupice
- 100gramůHrozinky
- 1kusCukr skořicový
- 400gramůKompot švestkový
- 1litrMléko polotučné
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 0,5kusVanilkový lusk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
713 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
22 g
Sacharidy
121 g
Vláknina
3 g
Cukr
67 g
Postup přípravy
- 1Dobře opranou rýži dáme do mléka, vložíme k ní vanilkový lusk a vaříme doměkka.
- 2Když je rýže uvařená, přimícháme k ní cukr, opláchnuté hrozinky a rozdělíme do misek.
- 3Každou porci posypeme skořicovým cukrem, polijeme lžíci rozpuštěného másla a podáváme se švestkovým kompotem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.