Rýžová kaše s jablky

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
503 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
26 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
960 mg
Cukr
46 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléko v kastrůlku osolíme, přivedeme k varu a vsypeme propranou rýži. Přisypeme vanilkový a krupicový cukr, vložíme vyškrábaný vanilkový lusk. Přidáme med, oloupaná, na malé kousky nakrájená jablka. Nakonec přilijeme smetanu, přivedeme k varu a stáhneme ze sporáku.
  • 2
    Na dno sklenic, misek nebo hlubokých talířů dáme po dvou lžících javorového sirupu. Poté přidáme teplou rýžovou kaši, polijeme v mikrovlnné troubě rozehřátým máslem. Na máslo dáme kakao nebo Granko, vše posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 6. 2. 2016
Rýžová kaše s jablky
Tento recept já osobně doporučit nemůžu, v ingrediencích chybí to nejdůležitější a to je rýže. Chtěla jsem připravit dvě porce, tak k danému množství mléka a smetany jsem použila zhruba 55 g rýže. Po přípravě to byla tak jedna a půl porce pro dospělého, pokud by se mělo jednat o hlavní jídlo. Už po přidání cukru byla kaše dost sladká, až moc, tak jsem už nemohla dávat ani moučkový cukr na povrch , med a javorový sirup. Povrch jsem jen přelila máslem a poprášila skořicí. Určitě by se mi rýže neuvařila a nezměkla jen tím, že po dosažení varu ji ihned stáhnu ze sporáku. Jsou různé druhy rýže, ale z ingrediencí se nedovím. Vynechala jsem pouze vanilkový lusk, jelikož se stejně dává vanilkový cukr.😬