Rýžová kaše s kuřecím masem
110 min.
Ingredience
- 1kilogramKuře
- 7,5hrnkůVoda pitná
- 1kusCibule
- 100gramůZázvor celý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 340gramůRýže dlouhozrnná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
581 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
25 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
630 mg
Cukr
990 mg
Postup přípravy
- 1Do velkého hrnce s osolenou vodou vložíme nakrájené kuře se zázvorem a rozkrájenou cibulí. Přidáme pepř, sůl a necháme 50 minut povařit, aby bylo maso měkké. Poté kuře vyndáme z hrnce a vývar uschováme na později. Kusy masa zbavíme kůže, odřízneme maso od kosti a nakrájíme na malé kousky.
- 2Kuřecí vývar, který jsme uschovali, scedíme, doplníme vodou na 2 litry a slijeme do čistého hrnce.
- 3Přidáme rýži a vaříme za stálého míchání. Když se rýže začne vařit, stáhneme plamen a necháme 20 minut povařit. Poté rýži zamícháme, zakryjeme a za občasného míchání povaříme dalších 20 minut.
- 4Do vzniklé rýžové kaše přidáme kuřecí maso a prohřejeme cca 5 minut, poté podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.