Rýžová kaše s máslem a skořicí
30 min.
Ingredience
- 600gramůRýže loupaná
- 3litryMléko polotučné
- 10gramůSůl
- 300gramůCukr moučkový
- 3gramySkořice mletá
- 300gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
710 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
31 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
2 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Rýži přebereme, propláchneme a prolijeme vařící vodou. Nasypeme ji do vařícího mléka, mírně osolíme a bez míchání zvolna zavaříme. Pod poklicí rýži udusíme na kaši.
- 2Porce kaše sypeme směsí moučkového cukru se skořicí a přeléváme rozpuštěným máslem.
- 3Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 3. 11. 2015
Rýžová kaše s máslem a skořicí
Moc dobrá rýžová kaše nejen pro děti. Za mě palec nahoru, podle potřeby se může ještě přidat malinko mléka, aby byla kaše řidší, ale to záleží, jakou máme rýži. Mám ráda skořici tak jsem použila tu, dětem bych nejspíš dala nastrouhanou čokoládu.