Rýžová miska s omeletou a houbami

40 min.
Japonsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
408 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
9 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Houby shiitake očistíme, odkrojíme tvrdé nohy, kloboučky rozpůlíme, žampiony nakrájíme na slabé plátky, hrachové lusky omyjeme, mrkev nakrájíme na malé hranolky, jarní cibulku na nudličky.
  • 2
    Do hrnce nalijeme vodu, mirin, sojovou omáčku, přidáme sůl, cukr a přivedeme k varu. Přisypeme shiitake houby, mrkev a povaříme 10 minut. Houby s mrkví vyjmeme, do vývaru přidáme žampiony s cibulkou a povaříme asi 2 minuty. Žampiony s cibulkou vyjmeme, do vývaru vložíme lusky a povaříme asi 3 minuty. Scedíme a necháme okapat. V misce rozkvedláme vejce, přidáme špetku soli, 15 ml sojové omáčky, rýžové víno, promícháme a nalijeme do pánve s rozehřátým máslem. Usmažíme omeletu, kterou nakrájíme na slabé proužky.
  • 3
    Do misek rozdělíme dušenou rýži, poklademe proužky omelety, doplníme houbami, zeleninou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.