Rýžová miska s omeletou a houbami
40 min.
Ingredience
- 120gramůShiitake houby
- 250gramůMrkev kořen
- 120gramůŽampiony čerstvé
- 60gramůCibulka jarní
- 70mililitrůOmáčka sójová
- 50mililitrůVíno rýžové japonské - Mirin
- 250gramůHrachové lusky
- 350mililitrůVoda pitná
- 10gramůSůl
- 60mililitrůVíno rýžové čínské
- 600gramůRýže dušená
- 30gramůCukr krupice
- 4kusyVejce slepičí
- 15gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
408 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
9 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Houby shiitake očistíme, odkrojíme tvrdé nohy, kloboučky rozpůlíme, žampiony nakrájíme na slabé plátky, hrachové lusky omyjeme, mrkev nakrájíme na malé hranolky, jarní cibulku na nudličky.
- 2Do hrnce nalijeme vodu, mirin, sojovou omáčku, přidáme sůl, cukr a přivedeme k varu. Přisypeme shiitake houby, mrkev a povaříme 10 minut. Houby s mrkví vyjmeme, do vývaru přidáme žampiony s cibulkou a povaříme asi 2 minuty. Žampiony s cibulkou vyjmeme, do vývaru vložíme lusky a povaříme asi 3 minuty. Scedíme a necháme okapat. V misce rozkvedláme vejce, přidáme špetku soli, 15 ml sojové omáčky, rýžové víno, promícháme a nalijeme do pánve s rozehřátým máslem. Usmažíme omeletu, kterou nakrájíme na slabé proužky.
- 3Do misek rozdělíme dušenou rýži, poklademe proužky omelety, doplníme houbami, zeleninou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.