Rýžová miska s rybami a zeleninou
50 min.
Ingredience
- 200gramůDýně
- 60gramůShiitake houby
- 20gramůCukr krupice
- 40mililitrůOmáčka sójová
- 150mililitrůVoda pitná
- 25mililitrůVíno rýžové japonské - Mirin
- 100gramůŠpenát listový čerstvý
- 200gramůŘedkev Takuan
- 120gramůLosos - filety
- 120gramůMakrela - filety
- 8gramůSůl
- 400gramůRýže dušená
- 25gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
331 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
11 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Dýni rozkrojíme, vydlabeme dužinu a nakrájíme na kostky. Houby shiitake očistíme, odkrojíme tvrdé nohy a kloboučky rozkrojíme napůl, špenátové listy posekáme nahrubo, ředkev nakrájíme na slabé plátky. Do hrnce nalijeme vodu, přisypeme dýni a povaříme 10 minut. Přilijeme mirin, sojovou omáčku, přisypeme houby, trochu cukru a vaříme dalších 15 minut. Špenát vložíme do cedníku a na posledních 30 vteřin ponoříme do hrnce. Scedíme a všechno necháme okapat.
- 2Filety z lososa a makrely osmahneme v pánvi na rozpáleném oleji a nakrájíme na menší plátky. Do misek rozdělíme dušenou rýži, ředkev, špenát, dýni, přiložíme plátky ryb, navrch položíme houby, podle chuti osolíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.