Rýžová miska s Tofu
35 min.
Ingredience
- 200gramůSýr sójový - Tofu
- 200mililitrůVývar drůbeží
- 40mililitrůOmáčka sójová
- 60gramůCukr krupice
- 40mililitrůVíno rýžové japonské - Mirin
- 120gramůShiitake houby
- 50mililitrůVoda pitná
- 80gramůMrkev kořen
- 50gramůFazolové lusky
- 200gramůRýže dušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
247 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
3 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Do kastrůlku nalijeme vývar, sójovou omáčku, Mirin, vodu, přidáme cukr a vše přivedeme k varu. Mrkev pokrájíme na tenké plátky, Tofu krájíme na kostičky, houby shiitake zbavíme nožiček a klobouky překrojíme napůl, fazolové lusky zbavíme vláken, odřízneme oba konce a fazolky překrojíme šikmo napůl. Do vroucí směsi vsypeme mrkev, houby, fazole a povaříme zhruba 4 minuty. Scedíme, vývar vrátíme na oheň, přidáme kostičky Tofu a vaříme, dokud se tekutina téměř nevyvaří.
- 2Do misek rozdělíme dušenou rýži, obložíme mrkví, fazolkami, houbami, přidáme Tofu, promícháme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.