Rýžová polévka s garnáty a kuřetem
45 min.
Ingredience
- 1litrVývar slepičí
- 110gramůGarnát obecný
- 1kusKoriandr celý
- 100gramůMaso mleté - mix
- 3kusyCibulka jarní
- 2lžičkyŘedkev
- 350gramůRýže jasmínová
- 1kusZázvor celý
- 2kusyZelí čínské
- 5kusůKoriandr čerstvý
- 2lžíceOmáčka sójová
- 5stroužkůČesnek
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 4lžíceCibule - nať
- 0,5lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
13 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
13 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěné garnáty vyloupeme a nařízneme je po délce, aby se otevřeli jako motýli (hlavičku a ocas neodřezáváme).
- 2Na pánvi wok rozpálíme olej a usmažíme na něm stroužek česneku – a ihned po osmažení česnek vyhodíme.
- 3V mixéru rozmixujeme kořen koriandru, nahrubo nasekaný česnek, pepř a špetku soli, aby vznikla hladká pasta. V misce koriandrovou pastu smícháme s mletým kuřecím masem a jarní cibulkou. Rukama nebo lžicí z hmoty vytvarujeme malé kuličky (asi 1 cm v průměru).
- 4V hrnci povaříme zeleninový nebo slepičí vývar, přilijeme světlou sójovou omáčku, přidáme nakládanou ředkev a rýži, potom do vývaru naházíme masové knedlíčky, zmírníme plamen na střední teplotu a pomalu vaříme ještě asi 3 minuty. Dále do polévky vhodíme garnáty, menší zázvor nakrájený na tenké plátky a nahrubo nasekané listy čínského zelí, načež vaříme ještě další 2 minuty (garnáti se musí rozevřít a zrůžovět).
- 5Podle chuti přisolíme nebo dokořeníme. Posypeme naťovou cibulkou a lístky koriandru na ozdobu. Případně přidáme trošku bílého pepře a česnekového oleje.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.