Rýžová polévka s garnáty a kuřetem

45 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
13 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
13 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné garnáty vyloupeme a nařízneme je po délce, aby se otevřeli jako motýli (hlavičku a ocas neodřezáváme).
  • 2
    Na pánvi wok rozpálíme olej a usmažíme na něm stroužek česneku – a ihned po osmažení česnek vyhodíme.
  • 3
    V mixéru rozmixujeme kořen koriandru, nahrubo nasekaný česnek, pepř a špetku soli, aby vznikla hladká pasta. V misce koriandrovou pastu smícháme s mletým kuřecím masem a jarní cibulkou. Rukama nebo lžicí z hmoty vytvarujeme malé kuličky (asi 1 cm v průměru).
  • 4
    V hrnci povaříme zeleninový nebo slepičí vývar, přilijeme světlou sójovou omáčku, přidáme nakládanou ředkev a rýži, potom do vývaru naházíme masové knedlíčky, zmírníme plamen na střední teplotu a pomalu vaříme ještě asi 3 minuty. Dále do polévky vhodíme garnáty, menší zázvor nakrájený na tenké plátky a nahrubo nasekané listy čínského zelí, načež vaříme ještě další 2 minuty (garnáti se musí rozevřít a zrůžovět).
  • 5
    Podle chuti přisolíme nebo dokořeníme. Posypeme naťovou cibulkou a lístky koriandru na ozdobu. Případně přidáme trošku bílého pepře a česnekového oleje.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.