Rýžová polévka s mandlemi

40 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
29 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
6 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži uvaříme, vodu slijeme a necháme okapat. Přendáme do hrnce a přidáme kousek másla, dobře promícháme a přiklopené necháme odpočívat.
  • 2
    Rozinky zalijeme vroucí vodou a necháme bobtnat.
  • 3
    Mandle spaříme vodou a oloupeme z hnědých šlupek, poté pokrájíme na plátky.
  • 4
    Mléko dáme vařit, k vařícímu mléku přisypeme mandle, muškátový oříšek a skořici.
  • 5
    Do polévky přisypeme cukr, rýži, rozinky a dobře promícháme. Vše necháme prohřát, ale nevaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.