Rýžová polévka s mandlemi
40 min.
Ingredience
- 150gramůMandle
- 100gramůRýže Basmati
- 20gramůMáslo čerstvé
- 60gramůHrozinky
- 12gramůCukr krupice
- 3gramyMuškátový oříšek
- 3gramySkořice mletá
- 1špetkaSůl
- 1250mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
29 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
6 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Rýži uvaříme, vodu slijeme a necháme okapat. Přendáme do hrnce a přidáme kousek másla, dobře promícháme a přiklopené necháme odpočívat.
- 2Rozinky zalijeme vroucí vodou a necháme bobtnat.
- 3Mandle spaříme vodou a oloupeme z hnědých šlupek, poté pokrájíme na plátky.
- 4Mléko dáme vařit, k vařícímu mléku přisypeme mandle, muškátový oříšek a skořici.
- 5Do polévky přisypeme cukr, rýži, rozinky a dobře promícháme. Vše necháme prohřát, ale nevaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.