Rýžová polévka se zeleným hráškem
30 min.
Ingredience
- 3lžičkyRýže loupaná
- 3lžíceHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 5gramůPetržel - nať
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 0,5litrVývar zeleninový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
144 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
7 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
402 mg
Postup přípravy
- 1Přebranou rýži propláchneme a ve vývaru ji vaříme téměř doměkka.
- 2Potom přidáme hrášek, prohřejeme a přilijeme i nálev z hrášku.
- 3Po odstavení z ohně přidáme žloutek rozkvedlaný v troše vývaru, máslo a nasekanou petrželku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.