Rýžové bochánky s kuřetem
120 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyKuřecí prsa
- 300gramůRajčata
- 200gramůMáslo čerstvé
- 400gramůRýže loupaná
- 200gramůHrášek
- 7gramůPepř bílý
- 15gramůSůl
- 1kusCibule
- 1,1litryVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
617 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
26 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na hlubší pánvi osmažíme na rozpáleném másle nadrobno nakrájenou cibuli. Kuřecí prsa nakrájíme na kostky a přidáme na pánev, orestujeme asi 5 minut, přidáme pokrájená rajčata, 1 dl vody a vaříme na mírném ohni asi hodinu, dokud není maso měkké a omáčka zahuštěná. Před odstavením osolíme a opepříme.
- 2V hrnci krátce osmahneme na másle rýži, přilijeme 1 l vody, osolíme a vaříme zhruba 30 minut na mírném ohni. Hotová rýže by měla být měkká a lepivá. Do horké rýže přimícháme hrášek( mražený nebo čerstvý), který jsme nechali přejít varem a scedili, opepříme, dosolíme. Naběračkou vytřenou rozpuštěným máslem nabíráme rýži a tvoříme bochánky, které vyklopíme na talíř a polijeme omáčkou s kousky masa.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.