Rýžové bochánky s kuřetem

120 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
617 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
26 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na hlubší pánvi osmažíme na rozpáleném másle nadrobno nakrájenou cibuli. Kuřecí prsa nakrájíme na kostky a přidáme na pánev, orestujeme asi 5 minut, přidáme pokrájená rajčata, 1 dl vody a vaříme na mírném ohni asi hodinu, dokud není maso měkké a omáčka zahuštěná. Před odstavením osolíme a opepříme.
  • 2
    V hrnci krátce osmahneme na másle rýži, přilijeme 1 l vody, osolíme a vaříme zhruba 30 minut na mírném ohni. Hotová rýže by měla být měkká a lepivá. Do horké rýže přimícháme hrášek( mražený nebo čerstvý), který jsme nechali přejít varem a scedili, opepříme, dosolíme. Naběračkou vytřenou rozpuštěným máslem nabíráme rýži a tvoříme bochánky, které vyklopíme na talíř a polijeme omáčkou s kousky masa.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.