Rýžové koláčky s pikantní omáčkou
65 min.
Ingredience
- 1hrnekRýže jasmínová
- 150hrnkůVoda pitná
- 1hrnekOlej rostlinný
- Omáčka
- 6kusůChilli paprička sušená
- 0,5lžičkaSůl
- 2kusyŠalotka
- 2stroužkyČesnek
- 4kusyKoriandr celý
- 10kusůPepř bílý
- 1hrnekKokosové mléko
- 1lžičkaKrevetová pasta
- 115gramůVepřové maso mleté
- 115gramůRajčata Cherry
- 1lžíceOmáčka rybí
- 1lžíceCukr palmový
- 2lžíceDatlová šťáva
- 2lžíceOřechy burské pražené
- 2kusyCibulka jarní
- 150mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1838 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
136 g
Sacharidy
146 g
Vláknina
66 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Z chilli papriček odstraníme stonky a většinu semínek. Na cca 20 min je namočíme do teplé vody, poté osušíme a dáme do hmoždíře. Přidáme sůl a rozdrtíme na prášek. Vložíme nakrájenou šalotku, posekaný česnek, koriandrový kořen a pepř a vše společně rozdrtíme na hrubší prášek.
- 2Kokosové mléko vlijeme do hrnce a vaříme, dokud se nezačne srážet. Vmícháme rozdrcený kořeněný prášek a povaříme další 2-3 min. Poté vmícháme krevetovou pastu a vaříme ještě 1 min. Přidáme maso, důkladně promícháme a vaříme 5-10 min. Přisypeme nakrájená rajčátka, vmícháme rybí omáčku, palmový cukr a datlovou šťávu. Povaříme do zhoustnutí. Nakonec za stálého míchání přisypeme drcené burské oříšky, nadrobno nasekanou jarní cibulku, odstavíme a necháme vychladnout.
- 3Rýži důkladně propláchneme, vsypeme do hrnce, zalijeme vodou a zakryjeme hermetickou pokličkou. Přivedeme k varu a na mírném ohni necháme táhnout cca 15 min. Poklici sejmeme, rýži promícháme, vyklopíme na lehce vymaštěný plech a uhladíme. Vložíme do trouby a při nízké teplotě necháme schnout do druhého dne dotuha.
- 4Vysušenou rýži vyklopíme a rozlámeme na menší kousky. Koláčky poté postupně osmažíme na rozpáleném oleji cca 1 min. Po vyjmutí necháme okapat a podáváme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.