Rýžové kuličky s čokoládou

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
699 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
90 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a uvaříme v ní propláchnutou rýži. Z uvařené rýže slijeme případnou vodu a rýži necháme vychladnout. Do rýže vmícháme krupicový cukr, pokrájené hrozinky, citronovou kůru, vanilkový cukr a žloutky. Vymícháme hustou hmotu, z které vytvarujeme kuličky, potřeme je marmeládou, obalíme ve strouhance a na másle s olejem osmažíme dozlatova. Poté necháme kuličky okapat na papírovém ubrousku.
  • 2
    Kuličky podáváme přelité rozpuštěnou čokoládou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.