Rýžové kuličky s čokoládou
60 min.
Ingredience
- 200gramůRýže loupaná
- 400mililitrůVoda pitná
- 1lžíceCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 50gramůHrozinky
- 100gramůMarmeláda rybízová
- 1lžičkaCitronová kůra
- 100gramůStrouhanka
- 250gramůČokoláda na vaření
- 60mililitrůOlej rostlinný
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
699 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
90 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a uvaříme v ní propláchnutou rýži. Z uvařené rýže slijeme případnou vodu a rýži necháme vychladnout. Do rýže vmícháme krupicový cukr, pokrájené hrozinky, citronovou kůru, vanilkový cukr a žloutky. Vymícháme hustou hmotu, z které vytvarujeme kuličky, potřeme je marmeládou, obalíme ve strouhance a na másle s olejem osmažíme dozlatova. Poté necháme kuličky okapat na papírovém ubrousku.
- 2Kuličky podáváme přelité rozpuštěnou čokoládou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.