Rýžové mléko

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
125 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
700 mg
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Propláchnutou rýži vsypeme do hrnce s vroucí vodou a vaříme 15-20 minut. Po uvaření vodu slijeme.
  • 2
    Vařenou rýži dobře rozmixujeme s 1 l čerstvé vody. Rozmixovanou směs přecedíme přes jemné sítko nebo přes čisté plátno. Nakonec mléko osladíme a přidáme špetku soli.
  • 3
    Můžeme podávat ihned, v chladničce mléko vydrží max. 1 týden.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.