Rýžové nudle v brokolicovém salátu
40 min.
Ingredience
- 100gramůNudle rýžové
- 2litryVoda pitná
- 40mililitrůOmáčka rybí
- 40mililitrůOcet rýžový
- 1lžičkaCukr palmový
- 60mililitrůOlej olivový
- 1lžíceZázvor celý
- 1kusChilli paprička
- 6stroužkůČesnek
- 4kusyCibulka jarní
- 500gramůBrokolice
- 60mililitrůOmáčka sójová
- 10kusůHouby Shitake sušené
- 2lžíceKoriandr čerstvý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
8 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Změklé nudle, máčené 10 minut ve velmi teplé vodě, slijeme a smícháme ve vhodné nádobě s rybí omáčkou, rýžovým octem, cukrem a nasekaným koriandrem. Dáme stranou a necháme odležet po dobu, kdy budeme připravovat brokolicový salát.
- 2V pánvi na rozpáleném oleji za stálého míchání smažíme 3 minuty nastrouhaný zázvor, na drobno nakrájenou chilli papričku, drcený česnek a pokrájenou jarní cibulku. Poté přidáme na drobné růžičky rozebranou brokolici, smažíme do té doby, dokud směs nezíská zelenou barvu. Přidáme na plátky nakrájené houby, zalijeme sójovou omáčkou, octem a za stálého míchání smažíme ještě 3 minuty. Do hotové směsi ještě zatepla vmícháme předem připravené nudle, vychlazené podáváme na talíři zdobené nasekaným čerstvým koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.